Hem Forum Jamulus Jamulussidorna

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #899
  jaycee
  Deltagare

  Hej Robert! Nu testar jag detta forum, och kan säga samtidigt att Jamulus instruktionssidorna som finns här verkar ha döda länkar. Länkarna ser levande ut, men verkar vara oklickbara. Något som kan göras åt detta tro?

  Kul med detta forum — fint jobbat!

  #900
  ChristopherW
  Deltagare

  Och nu är även jag inne på forumet, fast det verkade kräva tre försök innan jag lyckades. Kanske var det jag som gjorde något dumt. Men det verkar fungera nu i a f! Tack, Robert, bra jobbat som vanligt!

  #902
  AndersJ
  Deltagare

  Även jag har hittat hit. Både jag och Christopher har fått en viss erfarenhet av att supporta folk som vill starta med Jamulus och vi börjar nog få en del känsla för vad som fungerar bra, sämre eller inte alls.

  #908
  Allan Fagerlund
  Deltagare

  Och en till som fick tummen ur. Jag hade problem med min Zoom h2n som extern mikrofon igår. Jag googlade och konstaterade att Zoomen startar med samplingsfrekvens 44.1. Jamulus vill ha 48. Testat idag och nu funkade det. Jag läste det i manualen idag också, men det hade jag hoppat över att läsa innan i vanlig ordning (skäms). Men om någon annan har en Zoom (h1, h2, h2n, h4…) och får distorsion och eko, kolla samplingsfrekvensen i Zoomens meny. Den menyn kommer upp nästan direkt när man kopplar in Zoomen med usb i dator.

  #920
  AndersJ
  Deltagare

  48/44,1 = 1,08844, eller ett drygt halvtonssteg, så din observation igår kväll (som föreföll helt orimlig då i stundens hetta) verkar plausibel.

  Om jag förstått det rätt så kör Apples ”Garage band” också 44,1 kHz. Själv har jag en Zoom F8n, inställd på 96 kHz/24 bit.

  #935
  Allan Fagerlund
  Deltagare

  Det lustiga är att när jag försökte öppna ett projekt jag spelat in med annat ljudkort på macen fast med Zoom h2n som ljudkort denna gång så fick jag samma problem med distorsion. Zoomen var inställd på 44.1, logic likaså… bytte till 48, samma konstiga ljud, bytte tillbaka till 44.1 – då funkade det. Kanske problem i med handskakning i protokoll men det kan vara bra att känna till.

  #936
  AndersJ
  Deltagare

  Jamuus använder enbart 48 kHz/16 bit.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.