Lite tips om konserter och kurser.

Här kan du läsa om föreningens egna spelhelger, men vi gör också gärna reklam för andra konserter och kurser. Då behöver vi ha hjälp av föreningens medlemmar och naturligtvis andra musikintresserade.


NY SPELHELG

Helgen 13-15 september hälsas alla välkomna till Oppmanna/Arkelstorp. Föreningens styrelse gläds åt att vi återigen får möjlighet till att ta del av Hanna Thiels kunnande. Hon hälsar oss välkomna till Oppmanna/Arkelstorp. Här följer så senaste informationen från Hanna:

Denna gång blir det i en liten föredetta baptistkyrka i Oppmanna/ Arkelstorp. Lokalen ägs av mina kollegor och vänner Ute Goedecke och Per Mattson (Ensemble Mare Baltikum) som köpt och använder stället som sin arbetsplats.

Lokal:

Det finns en stor sal (föredetta kyrksalen) i nedrebotten, samt kök och toalett/dusch. På ovanvåning finns det flera mindre gästrum samt en toa och dusch. Och så finns det en härlig terrass och trädgård där man kan hänga och slappa mellan spelpassen.

Repertoar:
På grund av lokalerna storlek tänkte jag använda den stora salen till consort-coachning. Beroende av hur många vi blir, skulle vi kunna satsa på mångstämming repertoar i år! Sen finns det de mindre rummen där man kan samlas 2-4 stycken och spela valfritt. Jag tar med mig Olle Wettermarks viola da gamba notbibliotek. Men naturligtvis är alla välkomna att även ta med sig egen musik. Jag erbjuder också individuella lektioner för de som vill, och i mån av tid.

Jag återkommer med notmaterial så snart jag vet hur många vi blir!

Övernattning:
På ovanvåningen finns det 10 bekväma sängplatser (dock får man dela rum åtminstone 2 personer). Sen finns det möjlighet att övernatta även i den stora salen, (bäddsoffor och evtl madrasser på golvet). Jag återkommer ang sängkläder, handdukar och evtlt sovsäck när jag vet säkert hur många det blir. 

Mat:
Vi ordnar och lagar mat tillsammans till självkostnadspris (förra året blev det 300 kr/person för hela helgen, så det blir säkert något liknande i år). Det går bra att anpassa till diverse kostbehov som allergier eller intoleranser. 

Kostnad: VdGF bidrager till coachningskostnaderna, vilket gör att detta erbjudande är till föreningsmedlemmar. Men att icke-medlemmar är hjärtligt välkomna, bara ni betalar in 100 kr till årets medlemskap.

Ta kontakt med mig eller föreningen om du vill ha hjälp med detta.

OBS: Till skillnad från förra året vill kyrkans ägare Ute och Per ta ut en liten avgift på 300 kr per person för hela helgen för användandet av lokalen.

Att hitta hit: 

Adressen är Oppmannavägen 241, 29037 Arkelstorp. Om adressen inte finns i GPS-en: när du kommer från Arkelstorp till lilla byn Oppmanna ska du vid infarten titta efter med ortens namn samt en 50-skylt. Precis där ska du titta åt vänster och lägga märke till ett stort gult hus på vänster sida av vägen, stor gårdsplan, f.d. Baptistkyrka (dock inga torn!)
Mitt telefonnr 0735751450
I Kristianstad finns närmaste tågstation där jag kan hämta om det skulle behövas. Alternativt finns det en busstation i Arkelstorp.

OSA senast 26/8 om du vill vara med! Observa att platsantalet är till en viss del begränsade.

Hör gärna av er via mail om det finns minsta lilla fråga! Jag ser fram emot att träffa er i september!

Hanna