Lite tips om konserter och kurser.

Här gör vi gärna reklam för konserter och kurser, men behöver då ha hjälp av föreningens medlemmar och naturligtvis andra musikintresserade.


Tidigmusik-kurs i Skåne – 6-8 juli 2018

Kursen vänder sig till stråkmusiker, amatörer och professionella, som vill förkovra sig i spel på tidstypiska instrument. Lärare är medlemmar i Drottnigholms Barock-ensemble: Elin Gabrielsson och Rebecka Karlsson barockviolin, Mime Yamahiro-Brinckmann barockcello och Björn Gäfvert, cembalo.

Kursen omfattar solospel, kammarmusik och continuospel. Vi musicerar tillsammans, äter god mat och njuter av de vackra omgivningarna.

Kursen inleds med att Drottningholms Barockensemble med Nils-Erik Sparf, Björn Gäfvert och gästande Göran Söllscher som solister, samt Rasmus Troedsson (bland annat Vår tid är nu) recitation, ger en konsert i Huaröds kyrka. Någon av kvällarna bjuds vi också, i samband med middagen, på ett kåseri med Föreningen för Tidig Musiks ordförande Bernt Malmros.

Kostnad för kursen är 3.000 kr, för medlemmar i FFTM och studenter 2.700, inklusive mat och inkvartering, dels i byn, dels på B&B i angränsande by.
Kursplats: Isidors kulle, Bingstorpsvägen 90, 29893 Huaröd

Anmälan per mail till: maritbergmansandklef@hotmail.com senast 1/6-18.

Förutom adressuppgifter, mobilnummer och lite musikalisk bakgrund, ange också eventuella livsmedels- och/eller andra allergier. Hundar och katter finns på gården, hästar i omgivningarna. Kursavgiften inbetalas senast 15/6 på plusgiro 1619946-5.

Frågor?

Kontakta Marit Bergman Sandklef 070-7382197 (eller mail) eller Per Sandklef 070-4401904.