Gamba-bladet nr. 11 – medlemsblad för alla i VdGF

Hej Kära VdGF medlemmar!

Här äntligen kommer ett sedan länge utlovat nytt Gambablad! Det kommer också med stora ursäkter här från ordföranden för att det denna gång tagit så lång tid att få fram något. Jag skyller på en extrem överbelastning i arbetslivet, och hoppas kunna göra bättre ifrån mig i framtiden!

En som har gjort ett fantastiskt och rätt så omfattande jobb helt nyligen är vår ärade webmaster Robert! Som ni kanske minns hade vi bestämt om byte av webbhotell till hemsidan, och plötsligt var det dags att ordna detta innan abonnemangstiden gick ut. Så fort den nya räkningen till nya webbhotellet var betalt kunde då Robert sätta igång med att migrera hela sajten till nya hemmet. Men helt enkelt blev det inte. Gamla värden hade tydligen lovat att inte ta bort något förrän de fått signal om att allting var färdigöverflyttat, men det löftet höll inte. Plötsligt, mitt i arbetet med att föra över allt innehåll till det nya hotellet, försvann allting! Nu vet jag inte riktigt hur räddning på allt detta gick till, men jag vet att det bara några dagar senare fanns återigen en riktigt fin hemsida att beskåda, även om Robert fortfarande jobbar med att färdigställa den. Ett STORT TACK till Robert, som hade kunnandet och orken att genomföra allt detta trots motgångar! Vilken viktig roll du axlar för vår lilla förening!

En annan som ständigt utför arbete för föreningens del är kassören Christopher. Han har även hand om medlemsdatabasen, och utifrån den kommer han snart att skicka ut till alla en uppdaterad medlemsmatrikel. (Tänk på att mejla till kassor@vdgf.se om det finns uppgifter du inte vill ska synas i matrikeln, som dock blir som tidigare lösenordsskyddad.) Sedan tas nästa steg, vilket blir att även samla in ifrån alla medlemmar uppgifter om vilka instrument vi spelar och på vilken ungefärliga nivå. Detta kommer att kunna underlätta när man söker spelkompisar!

Större delen av detta Gambablad ägnas sommarens härliga spelhelg i Skene, för vilken vi tackar Allan Fagerlund för det enorma engagemanget, för att inte nämna all organisering och även coachning! Några olika röster bidrager HÄR (öppnas i ny flik) till att berätta om hur den upplevdes. En och annan föreningsmedlem var också med under sommaren till Bargemon i Frankrike, där den årliga tidig musikkursen under ledning av Barbro och Gunnar Englund blev en Monteverdivecka, som en del av 450-års firandet av denna förgrundsfigur. Tyvärr har vi inte fått med någon recension av veckan denna gång, men kanske kan någon skriva ihop några rader till nästa Gambablad?

Något ni ändå får ta del av nedan är en inbjudan till Björkdala, en veckoslutskurs också under ledning av Barbro och Gunnar Englund. Här är det bråttom om man vill vara med. Den sker 13-15 oktober, och sista anmälningsdatum är 29 september. Se informationen HÄR (öppnas i ny flik). Dessutom är det så, att detta blir sista gången som Björkdala kan användas för detta ändamål – ännu mer skäl att skriva upp sig om man har möjlighet!

Vi inkluderar även en liten recension av en härlig workshop som ordförande och kassör Jeanette & Christopher fick tillfälle att delta i under sommaren i York. Vi ber om ursäkt för att recensionen är på engelska, men den skrevs till arrangörernas nyhetsblad – ni hittar den genom att trycka HÄR. Det vi kan hälsa här på svenska är en stor uppmuntran att ta hit till Sverige Becki Austen-Brown för liknande evenemang!

Till sist, var det någon som märkte att vår förening fick lite ”marknadsföring” i Sveriges Radio P2 för ett par veckor sedan? Det var den 10:e september, mot slutet av Per Feltzins program ”Söndagsmorgon” (öppnas i ny flik), som han hörsammade ett önskemål från Christopher och mig. Jag undertecknade önskebrevet med våra namn plus våra roller inom VdGF, mest för att ge en aning om vilka vi var som önskade. Men när Per sedan i radion spelade upp vårt önskestycke så tog han även upp detta med våra roller i föreningen. Och det kan ju vara ett bra sätt att sprida till rätta personer kunskap om att vi finns, tänker jag. Kanske hittar en och annan gambaentusiast fram till oss efter en sådan benämning. Tack Per! I gengäld vill jag säga att vi här i huset blivit lika fästa vid Pers två timmar varje söndag morgon som vi tidigare var vid Vassilis Bolonassos ”Alltid på en söndag”. Ni som inte lyssnar kanske kan unna er ett litet besök på P2. Programmen finns ju där i fyra veckor efter varje sändning …

Bästa hösthälsningar från ordföranden Jeanette