Hej Kära VdGF medlemmar!

Med detta, vårt första ”Gambabladet”, vill vi starta ett nytt sätt att kommunicera genom ett snyggt blad från VdGF-styrelsen lite då och då när vi har något speciellt att kommunicera e-postledes. Samtidigt vill vi, som ni kan läsa nedan, börja bygga ut andra nya kommunikationssätt.

Det är glädjande att vi nu har kunnat skicka ut matrikeln till alla, och att den dessutom är lösenordsskyddad för att hålla den privat till just oss medlemmar. Som har sagts tidigare så blir nästa led att vi samlar in från alla lite information om vilka instrument och klav man gärna spelar i fall det kan bli lite konsortspel.

Men vi har även ett annat projekt i gång för att underlätta kontakten medlemmarna emellan, nämligen ett berikande av hemsidan, som vår webbmästare Robert nu har lyckats återuppliva.
Vi skulle vilja göra vår hemsida till en levande sida, som visar att vi är en grupp människor som delar ett intresse för viola da gamban. Vi skulle vilja få mycket material från er, medlemmarna, som vi kan lägga upp där, så hemsidan blir som en levande ersättare för nyhetsbrevet som vi har haft förut, men som tyvärr inte publicerats så ofta.

20150419_700x481Kan ni, kära medlemmar, förse oss med en massa bildmaterial som kan läggas upp för att göra hemsidan lite mer inbjudande? Vi tänker på bilder från olika spelsammankomster, från konsert, från CD:n ni vill rekommendera m m. Ett specifikt bildönskemål är att alla skickar in en bild på sitt favorit gambahuvud. Vi kan t o m ha olika underrubriker för dessa bilder, såsom vackrast, roligast, mest originellt, mest nostalgiskt etc.
Vi kanske kan ha även ett litet tävlingsmässigt inslag, såsom att ha en bild på ett gambahuvud som man ska titta efter för att hitta hela gamban ”livslevande”, och skicka in när man tror sig ha sett gamban någonstans.

En annan idé är att vi medlemmar skulle kunna skicka in små texter där vi beskriver hur det gick till att bli gambaentusiast. Vi kan nog bjuda på många roliga små anekdoter!

En liten ”torgsida” hoppas vi kan visa info om olika konsert och evenemang, eller om instrument till salu m m. Och tips om olika kurser både i Sverige och utomlands tar vi gärna emot för att annonsera på hemsidan. Ni är välkomna med fler idéer på olika sätt att använda hemsidan för att den ska bli en naturlig hemvist för vårt gemensamma intresse.

Vi hoppas så småningom kunna göra hemsidan tvådelad, med en del som är öppen för alla att se, och en del som är lösenordssyddad som bara vi medlemmar kan se. När ni skickar in era bilder/texter m m kan ni gärna specificera om det är något ni vill bara ska kunna ses av medlemmarna.

Skicka gärna era bild- och textbidrag till styrelsen(at)vdgf.se så snart som möjligt, så kan vi sätta i gång med detta arbete!

Med bästa hösthälsningar från styrelsen genom
ordförande Jeanette